За и против почистването от професионалисти

by Admin
~1 minute
За и против почистването от професионалисти

За много домакини почистването на дома е личен ангажимент, който не биха поверили на случайни и непознати хора, но в забързаното и натоварено ежедневие професионалните услуги в тази сфера стават все по-често явление дори у нас. Работещите жени не могат да отделят достатъчно време и усилия, за да лъснат дома си до блясък, а това съвсем не означава, че трябва да се примирят с мръсотията и да я приемат на нещо неизбежно.

При какви обстоятелства се налага професионално почистване на дома?

Както навсякъде по света, така и у нас има случаи, в които се налага да прибегнем до услугите на фирма за професионално почистване и тук ще разгледаме именно дейностите, от които клиентите на тези фирми се възползват най-често.

Това са:

Почистване след ремонт

Ремонтирането на един дом, независимо колко дребен е бил ремонтът винаги причинява огромно замърсяване на всички жилищни помещения. Прах, строителни материали и други отпадъци – всичко това има неприятното свойство да достига до всяко кътче на дома, въпреки положените усилия да предпазим мебелите, стените, подовете и таваните. Професионалното почистване след ремонт най-често включва изпиране на меката мебел и подовите настилки, както и специализирано измиване на прозорци, подове и дори стени.

Основно/пролетно почистване

Дори да поддържаме дома си в отлично състояние, като бършем прах, мием подовете, тупаме и почистваме дограмата и стъклата, в първите дни на пролетта винаги установяваме, че домът ни е прашен, мирише на застояло, килимите се нуждаят от изпиране, а меката мебел се е сдобила с петна, които не можем да премахнем по никакъв начин. Професионалното пролетно почистване на дома ще ни спести не само много труд и време, но и ще ни гарантира много по-високо качество на изпълнението, тъй като ние не можем с подръчни средства да постигнем това, което професионалистите постигат с професионална техника и препарати.

Редовно почистване

Тази услуга тепърва навлиза все по-масово у нас. Ако до скоро се е смятало за недопустимо в един дом да влизат непознати хора, за да извършат рутинното седмично почистване, то днес от тази услуга се възползват стотици хиляди семейства, особено в по-големите градове на страната, защото натовареното ежедневие на повечето жени не им позволява да прекарат ценното си време с парцал в ръка.

Редовното професионално почистване на дома позволява на много семейства да живеят в чист и уютен дом и да разполагат със свободното си време, наслаждавайки се на много по-приятни занимания. Професионалното почистване на дома не е лукс, а потребност и тази услуга тепърва ще се разраства, тъй като хората все повече държат да живеят в здравословна среда, а в същото време разполагат с все по-малко свободно време, за да си я осигурят сами.