За какво да внимавате, като избирате уеб хостинг?

by Admin
~1 minute
За какво да внимавате, като избирате уеб хостинг?

Какво да гледате като избирате уеб хостинг?

Уеб хостинг термини

В днешни дни ако потърсите за добри уеб хостинг планове в интернет, ще излезнат много резултати. Но ако започнете да гледате детайлите ще видите, че всички предлагат почти едно и също нещо. Някои с висока цена, други с ниска.

Какво ни трябва да гледаме за да определим дали една уеб хостинг услуга е добра? Има няколко терминологии, които се използват за описване на опциите на такива уеб хостинг планове. Тези термини може да са прекалено нови за повечето хора, защото те нямат техническото знание. Въпреки това е желателно всеки бъдещ собственик на онлайн магазин или на фирмен сайт да бъде наясно поне с техническите термини.

Например ако сте собственик на онлайн магазин за чанти, парфюми, дамски дрехи, компютърна техника или бизнес сайт с инфомрация за услугите ви, то е задължително да владеете основната тепминология. Така ще може да контактувате адекватно с админа на фирмата или съпорта на вашата хостинг копания.

Затова ви предлагаме да видите някоит от тях:

Сървър

Това може да звучи странно, но мнозинството от хората не знаят думата "уеб хостинг" какво означава. Те си мислят, че това не е нищо повече от един компютър, който притежава файлове за уебсайт. Точно като компютъра, който използвате, хостинг сървърите притежават снимки, текстови файлове и други неща, които правят една интернет страницата. Единствената разлика между вашия компютър и сървъра е (разбира се това е в опростен вариант), че компютърът ви не е носител на файлове за уеб сайтове и не е достъпен за други хора. В сървъра тези файлове се намират в защитена среда.

Линукс сървър

Точно както вашият компютър има операционна система (Windows 98, Windows Vista и т.н.), така сървърите също имат такава наричаща се Линукс. Много хора използват Линукс в техните персонални компютри, но те се считат за напреднали потребители. Така че, всеки сървър или хостинг план, който предлага уеб хостинг на линукс сървър, той предлагат безопасен хостинг.

Неограничено дисково пространство и неограничен трафик

Неограничено дисково пространство значава, че може да има повече файлове за вашият уеб хостинг. Неограниченият трафик означава, че няма ограничения по отношение на това колко хора могат да идват във вашия уеб сайт. Това са някои от условията, които ще бъдат необходими за да изберете. Повечето уеб хостинг планове ще имат едни и същи неща, но това което наистина прави разлика е клиентската поддръжка.