Променете облика на дома с минимален бюджет

by Admin
~1 minute
Променете облика на дома с минимален бюджет

Няколко съвета как да промените облика на дома си с минимален бюджет

Омръзнало ви е да гледате дома си с еднаква визия? Влизате в една стая и вече не може да понасяте как изглежда, но нямате средства, които да вложите в скъпи мебели и пребоядисване?

Не се тревожете - в тази статия ще ви разкажем за това, как може да промените облика на дома си с минимален бюджет. Има някои сигурни трикове, за които със сигурност не сте замисляли, а си струва да опитате.

Нека видим, как да направим дома ни различен с няколко прости трика и заиграване с мебелите: 

Пренареждане на мебелите

Най-лесният начин да внесете свежест в дома си - пренаредете мебелите по свой вкус. Така стаите може да придобият съвсем друга визия. Разбира се, това важи най-вече за помещенията където подобно нещо е възможно. Едва ли може да въртите спалнята както си искате, но опитът ни сочи, че холът и детските стаи могат спокойно да добият нова и много приятна визия като ги пренаредите. Направете нещата така, че да бъдете ориентирани към дневната светлина, която влиза в помещението. Така ще имате усещане за повече пространство и въздух. Този съвет е трудно приложим за мебелите в кухнята, понеже там има много други фактори като изводи за ВиК, контакти, разположение на бялата техника като хладилници, печки, съдомиялни и т.н. Самата кухня може да бъде права, ъглова или проектирана по поръчка. Ако обитавате апартамент от по-стар тип като панелка или ЕПК, най вероятно имате възможност за вграждане на права или ъглова модулна кухня. Този тип са удобни и практични от гледна точка на това, че може да ги наредите по свой вкус. Ъгловите кухни са най-популярни, заради възможността на бъдат разположени на 2 стени, което много улеснява домикинята или домакинът.

Купете нови мебели за по-малък бюджет, които ще внесат промяната

Няма какво да се лъжем - има начини да закупите мебели на достъпна цена, които да направят промяната в различните стаи в дома ви. Например, може да сложите нови нощни шкафчета в спалнята, нова тоалетка с огледало в банята (или коридора), нов шкаф за обувки (с функция на табуретка) в коридора, нова евтина мека мебел като диван за хола… възможностите са почти безкрайни. Достатъчно е просто да влезете в сайта на някоя голяма верига и да зададете своя ценови диапазон, докато разглеждате ъглови кухни, дивани, спални или мека мебел. След това достъпните възможности ще ви проговорят сами. 

Зелено и цветно 

Запасете дома си с цветя. Няма друго нещо, което да внася такава свежест в един дом като живите растения. Може да ги позиционирате във всяка една стая (добре де, в банята е трудно), а свежестта, която носят е прекрасна. Може дори да направите малка градина на терасата си - вече страшно много хора отглеждат свежи подправки и дори чери домати на слънчевите си балкони. Това е и страхотен начин да запалите децата по любов към природата и към това сами да отглеждат нещо живо. В ъгъла на хола точно до дивана може да разположите цветарник от ковано желязо и на него да сложите своите кичести или пълзящи растения. Същото важи и за кухнята, където може да сложите билки или други живи растения.

Това са три сравнително простички, но много добри начини да освежите дома си с малък бюджет за качествени мебели. Няма нужда да правите трите неща наведнъж, но ако ги комбинирате е гаранция, че ще постигнете желаната промяна в интериора на дома си. Успех!