Производство, транспортиране и полагане на бетон

by Admin
~1 minute
Производство, транспортиране и полагане на бетон

Качественият и устойчив бетон е определящ за здравината и сигурността на всеки строеж. Изборът на доставчик на бетон е едно от първите важни решения, които трябва да се вземат при започване на строителство. За предпочитане е да се спрете на фирма, която разполага със собствен бетонов възел и собствен транспорт. Тя може да ви гарантира качество на бетона и своевременна доставка. Защо това е от значение, четете в следващите редове.

В сертифициран бетонов възел разработват бетон според точни пропорции

Отделните съставки в бетоновата смес трябва да са прецизно дозирани, за да е гарантирано качеството и здравината. Специалистите, които работят в сертифициран бетонов възел могат да определят какво количество вода да вложат в сместа, съобразно влажността на използвания пясък и другия инертен материал. Трябва да знаете, че след пристигането на бетона на строителната площадка, в състава му не трябва да се добавя допълнително вода, тъй като това ще наруши структурата и ще повлияе на здравината и устойчивостта му. 

Важно е бетонът да бъде излят на строежа до 90 минути след създаването му

Ако планирате започването на строеж във Велинград, задължително преговаряйте с фирма с бетонов възел Велинград, която може да ви осигури и транспорт до строителната площадка. Това ще улесни значително логистиката и координацията на процеса, особено предвид факта, че бетонът трябва да бъде излят на строителната площадка до 90 минути след неговото създаване. Най-добре е една и съща фирма да отговаря за това, за да сте сигурни, че няма да има забавяне, което би се отразило негативно на процеса. 

Следвайте всички правила за полагането на бетон, за да гарантирате устойчивостта на строежа

На първо място е от значение да се осигури хомогенна и монолитна структура, която да е готова за полагане на бетон, веднага след излизането му от специализирания бетонов възел. Бетоновата смес трябва да се излее равномерно, така, че да запълни цялата заградена конструкция. Специалисти обръщат внимание върху факта, че трябва да се избягва прекомерното преразпределение на бетона, тъй като това ще повлияе негативно на здравината. От съществено значение е също бетонът да не се излива от височина, по-голяма от метър и половина, за да не се стигне до разслояване. Проверете синоптичната прогноза, преди да подходите към бетониране. Важно е да няма валежи и да е сухо, за да може бетонът да засъхне безпроблемно. 

Договаряйки се с надеждна фирма за бетон, ще направите първата крачка към здрав и устойчив строеж

Тъй като бетонът е един от основните елементи в строителството, неговото качество и прецизното му поставяне, са от определящо значение за здравината и устойчивостта на строежа. Договаряйки се с доказана фирма, която разполага със собствен бетонов възел и собствен транспорт, ще си гарантирате едно успешно начало и отлична основа за вашия строеж.