Ефективни препарати против къртици

by Admin
~1 minute
Ефективни препарати против къртици

През пролетта и лятото са често срещани проблемите с активността на къртиците и слепите кучета. Съществуват различни начини за победата в борбата с тях според ефективността, начина на действие и приложението им. Главният въпрос е как да се справим с тези малки досадни животни, които ни съсипват градините, дворовете и очакваната продукция в селското стопанство. Борбата с досадните къртици и слепите кучета може да стане истински кошмар ако не знаете, кои са правилните продукти и препарати срещу къртица и сляпо куче, които трябва да използвате и как да ги приложите за ефективна борба с досадните животни.

Като начало трябва да сте сигурни с какъв вид вредител си имате работа. Къртиците се хранят с насекоми, ларви и червеи и при тях има купчинки, докато слепи кучета се хранят с корените на растенията и при тях е видима само входната дупка. Заради това, че слепите кучета се прехранват с корените на растенията, те са доста по-сериозен проблем от къртиците и ако искате да запазите идеалната градина трябва навреме да се предприемат мерки. За да се отървете от тези вредни понякога бозайници има няколко начина – капани, уреди с ултразвук или химични препарати, които хората масово бъркат с отрова за къртици.

Напомняме, че използването на отрови срещу сляпо куче и къртица е забранено отдавна и не се практикува!!!

Съветът, който можем да Ви дадем, за да прогоните къртиците и слепите кучета е да се заредите с изпробвани и препоръчани препарати за прогонване на къртици. Те не вредят на бозайниците, а съдържат етерични масла и са с цел отблъскване от зоните, които искаме да предпазим. Този тип продукти се предлагат като течност, гел кубчета и сухи гранули. Разбира се, количеството зависи от вида на продукта, затова винаги четете внимателно инструкциите за употреба.

Тези продукти за борба с къртиците са безопасни за самите животни, растенията Ви, за хората и домашните Ви любимци. Друг много ефективен метод за прогонване на къртиците е използването на препарат, съдържаш карбид. Той се използва като се постави директно в разкопани дупки или тунели на къртиците. За да активирате действието му е необходимо да залеете с вода, химичната реакция на препарата против къртици и водата, образува пушек в тунелите и прогонва къртиците и слепите кучета. Препаратите против къртици са продукти, които отблъскват подземните вредители от вашият двор и градина. Борбата с тях може да бъде спечелена, ако се използват правилните продукти и препарати.

Някои от вас ще попитат защо да не използваме отрова за къртици. Те са защитен вид и няма продукти на пазара, които са с цел да убият къртиците.

Може да избере от огромно разнообразие от продукти и внимателно да поставяте препарата в желаното от Вас място. Ако се затруднявате, винаги можете да потърсите помощ от специалист от някоя фирма за борба с вредители.

Със сигурност ще разберете, дали вашите действия са били правилни и дали сте избрали най-правилните и ефективни препарати и начини за прогонване на къртицата. Ако във вашия двор изчезнат купчинките с пръст наречени къртичина, то вие сте успяли.