Каква подова настилка да изберете за Вашата спалня?

by Admin
~1 minute
Каква подова настилка да изберете за Вашата спалня?

Спалнята ще се превърне в уютно пространство, ако освен луксозно легло и внимателно подбрана декорация на стената, стаята бъде допълнена с висококачествена подова настилка. Заложете на сигурен и стилен избор с килими от Kamko.bg

Спалнята е не само спалня, но и място за комфортна почивка през деня. Тук трябва да е уютно по всяко време, а подовото покритие трябва да радва не само очите, но и краката.

Но какво е по-добре да се избере, за да не се окажете разочаровани от избора на покритие? Много често единствено естетическите качества на подовата настилка се превръщат в основен критерий за подбор, но си струва да се обърне внимание на по-скучните технически параметри на бъдещото покритие.

Отговорът на въпроса "Какъв вид подова настилка е добър вариант за спалнята?" зависи от желанията на собствениците на дома и избрания стил на декорация. Изборът също ще бъде повлиян от устойчивостта и издръжливостта на покритието, топлината на повърхността, колко усилия се изискват за почистване и поддръжка. 

Цветен спектър

Предпочитание се дава на спокойни нюанси, които хармонично допълват съществуващия завършек. Но има и възможност за въплъщение на най-необичайните идеи, например, тъмните подове ще помогнат ефективно да засенчат снежнобелите стени или да допълнят тъмния интериор, веднага потъвайки в нежно подобие на нощта.

Материали за декорация на пода

За декориране на пода в спалнята се използват различни материали, но се предпочитат няколко от най-популярните видове подови настилки.

Паркет

Естественото дърво все още е един от най-търсените материали за подови настилки в спалнята. В тази стая дървото не трябва да се страхува от неочакван контакт с вода или мръсотия от улицата, температурни промени, голям трафик, действия на деца или падане на тежки предмети. Следователно паркетът ще може да служи дълго време, без да изисква специални грижи.

Красотата и благородството на това покритие ще помогнат за създаването на най-луксозната спалня, топлината на дървото ще ви позволи да не се притеснявате от необходимостта да стъпвате сутрин на студен под.  Естественият вид на покритието и многото създадени шарки ще донесат истинско удоволствие на ценителите на красивия интериор и практичността.

Дървени дъски

Естественото дърво под формата на дъска рядко се използва в градските апартаменти. Много по-често може да се намери в селски къщи. Екологичност, красота на естествените цветове, мека грапавост на повърхността, деликатен чуден аромат е идеален за провинциален стил.

Топлината на пода ще бъде още едно предимство на тази декорация на спалнята. Добрата звукоизолация ще помогне да се предпази стаята от нежелан шум на съседите от долния етаж. Дървеният под няма да изисква големи финансови инвестиции. Инсталирането му може  да се извърши от човек, който просто не е пропуснал уроците по трудово в училище. 

Недостатъкът на покритието ще бъде необходимостта от доста дълга подготовка на дъските. Това включва покриване на дървото със специални съединения, които го предпазват от гниене, плесен или неприятни вредители.

Ламиниран паркет

Съвременният материал успешно замества естественото дърво. Въпреки факта, че ламинираният паркет не се счита за напълно естествен материал, той перфектно служи като качествено покритие за спални.

Килим

Един от най-подходящите завършвания на спалнята, топъл, мек, тактилен и уютен. Един от предпочитаните в момента варианти са модерните мокетени килими. В основните предимства на килим са:

● мека и топла повърхност. Ходенето по завършен по този начин под е много приятно и купчината може да бъде или много къса, или достатъчно дълга;

● разнообразие от шарки и цветове, благодарение на които материалът може успешно да бъде въведен в интериора на всяка спалня;

● отлична звукоизолация;