Оглед на часовниците Tissot

by
~1 minute
Оглед на часовниците Tissot

Часовникът Tissot се произвежда от швейцарски производител на часовници. Марката е основана през 1853 г. от Шарл-Фелисиен Тисо и сега е част от Swatch Group. Има няколко различни модела, от които можете да избирате, включително Powermatic 80 и Chrono XL. Можете да научите повече за различните часовници Tissot, в следващите редове. 

Tissot Chrono XL

Tissot Chrono xL е водоустойчив часовник с диаметър 45 мм и капак от сапфирено стъкло. Този материал е изключително твърд и издръжлив, а освен това предлага отлична четливост на стрелките и екрана. Той е вторият по твърдост материал след диамантите и приема различни форми за създаване на различен външен вид.

Часовникът Tissot Chrono xL се предлага в различни стилове - от класически до винтидж. Много модели се отличават със стилни шевове и черни или сиви PVD покрития. Циферблатите варират от черни до сиви, а можете дори да изберете матова гривна от неръждаема стомана.

Tissot T-Classic

Колекцията Tissot T-Classic е идеалният избор за тези, които търсят семпъл, но елегантен часовник. Този часовник е достатъчно универсален, за да подхожда на всяко облекло, независимо дали е ежедневно или официално. Този часовник, произведен в Швейцария, е класика, която се е превърнала в икона в часовникарската индустрия.

Компанията развива дейност повече от век и е разширила обхвата си до почти 160 държави. Въпреки че Tissot не е добре познато име, тя все още е популярна марка часовници сред хората с любов към тях. Компанията е основана в Ле Локъл, Швейцария, и започва да работи за първи път в началото на XIX век. Днес Tissot е една от най-популярните швейцарски марки часовници и има над 160 бутика по целия свят.

Моделите са изцяло швейцарско производство, което води до прецизност и непреходна елегантност. В резултат на това те са създадени, за да издържат цял живот. За разлика от часовниците Rolex, които могат да се продадат за няколко пъти по-висока цена от първоначалната им цена на дребно, часовниците Tissot по-скоро запазват стойността си.

Tissot Powermatic 80

Механизмът Swiss Made Tissot Powermatic 80 е ново попълнение в линията механични часовници на марката. Той разполага с 23 до 25 бижута и е базиран на легендарния калибър 2824-2 на ETA. Powermatic 80 е обявен за първи път по време на Baselworld 2012 г. и оттогава се използва в различни модели на Tissot.

Powermatic 80 има необичаен дизайн, който го прави малко по-малко конвенционален от роклята на часовника. Но той си остава модерен и универсален часовник, който се вписва във всяко облекло. Той има много сходен външен вид с кварцовия модел, но е с около триста долара по-скъп.

Tissot Powermatic 80 има корпус от неръждаема стомана и гривна от неръждаема стомана с връзки. Циферблатът е изработен от куполообразно сапфирено стъкло и има външен пръстен в стил гийош. Той има и маркер за часовете с римски цифри в сребристо и черно.