Минимализъм в интериора

by Admin
~1 minute

Минималистичният стил в обзавеждането дава интересни и практични идеи за интериора и пространствата в дома ви. Този стил е перфектен за прилагане в малки пространства.

Всеки, който се е заел с ремонт, се интересува от модните тенденции и иска да разнообрази и освежи интериора в дома си с нещо актуално.

3 идеи за обзавеждане на малко жилище.

Вратите

Водещ мотив в избора ви на интериорни врати трябва да е виждането ви за функционалност и красота. Сами можете да прецените какви врати ще са подходящи за дома ви и за стаите, за които сте предвидили промяната. Ако искате, посъветвайте се и със специалист, но съобразете модните тенденции с вашия домашен стил.

В малкото жилище е много удачна употребата на плъзгащи врати. Така ще успеете да спестите много пространство, а и ще бъде красиво, стилно и семпло. Ако искате да разширите пространството само оптически, то най-правилна ще е употребата на стъклени врати или тези с остъклени детайли или дори огледална повърхност. По този начин оптически ще увеличите обема на стаята и ще спестите място за огледало. Така ще освежите интериора и ще внесете много светлина в дома. И двата модела врати са подходящи за класическия стил обзавеждане и за любителите на изчистените линии.

Подова настилка

В спалня не са подходящи подове от мрамор, заради хладината, която поддържат във всеки сезон. Най-подходящ е дървеният паркет или ламинат с ефект на дърво. Някои поставят и мокет, а той е естествено продължение на килима, което го прави мека, удобна и топла настилка подходяща за стая с повече интимност. Във всички случаи обаче заложете на топли, сгряващи цветове, като например землисти или червен и кафяв. Усещането за чистота и ред, произтичат именно от тях и са достатъчно добри, за да създадат интимно и лично пространство.

Изберете тъмни цветове в случай, че искате да се спрете на по-светли мебели и светли нюанси, в случай, че стени и мебели ще са тъмни.

Мебели за спалня

Как да организирате обзавеждането за спалня, така че да получим максимален комфорт, романтика и спокоен сън? В спалня, главният герой на стаята е леглото. Такова трябва да се дистанцира от двете страни на най-малко 60 см от стени или от точката на максимално отваряне на вратите на шкафа, се даде възможност за по-удобен достъп.

Леглото в спалнята има три начина за позицията, но на който и да се спрете, то съхранете романтичната природа. Спрете се на моделите с вградена ракла или секция зад леглото, където да съхранявате част от своите вещи.

Леки материи за филтриране на светлината или по-тежък десен в спалнята ще създадат правото на неприкосновеност на личния живот.