Лесно ли е да изберем мебели за баня?

by Admin
~1 minute
Лесно ли е да изберем мебели за баня?

Събуждайки се сутрин първото място, което посещаваме е банята. Там извършваме ритуала по дневния си тоалет, освежаваме се и се приготвяме за тръгване към работното място. Тези инстинктивни действия обаче са свързани до голяма степен с интериора в банята, както и мебелите, които са позиционирани тук. От удобството, практичността и красотата на обзаведената баня, зависи нашата нагласа за деня и до голяма степен настроението ни. Красивата, добре подредена и свежа баня създава у нас усещане за лукс и комфорт. А непрактичното и зле проектирано санитарно помещение с нефункционални или не толкова красиви мебели за баня ще създаде усещане за малко пространство и дори неудобство при ползване от няколко човека сутрин.

Ако сте купили жилището с вече обзаведена и оборудвана с мебели баня, то едва ли сте имали привилегията да участвате в изграждането на нейния интериор. Но ако сами сте създали своето произведение на изкуството, то със сигурност не ви е било лесно да подберете идеалните мебели и цялостно обзавеждане за своята нова баня.

Под мебели за нова баня се разбират всички онези елементи като шкафове за мивки, колони за поставяне на козметични принадлежности, рафтове и етажерки, огледала, плотове за умивалници и други. 

Въпрос на индивидуален вкус е, кои мебели ще заемат място в банята ви като идеята е да се постигне много добра организация и оптимизация на пространството. Интериора в банята зависи от това какви като дизайн ще бъдат мебелите.

Ако залагате на класически стил то плочките и обзавеждането трябва да следват общ стил. При модернистичните и съвременни бани се забелязват доста атрактивни възможности за мебелиране като например открити шкафове под мивките, големи огледала, до които има разположени мебели тип колони с ЛЕД осветление, плотове за мивки горни шкафове и други. Несъмнено мебелите създават изключителен комфорт, но в същото време те се грижат да ни е удобно и приятно докато си мием зъбите или се къпем.

Мебелите за баня се произвеждат от специални влагоустойчиви материали. Без значение дали са в пряк контакт с водата от парата и топлата вода обикновената мебел, изработена от стандартно пдч или мдф ще се деформира. Именно поради това, когато купувате шкаф или скрин за баня не избирайте от общите варианти за дома, тъй като те много бързо ще се амортизират. Препоръчително е да се спрете на най-устойчивия във времето вариант - мебелите за баня от PVC материал, които са гарантирано водоустойчиви.

Задължително е покупката, която ще направите да е от категорията мебели за баня, което ще гарантира тяхната влагоустойчивост и качество.