Кухни по поръчка за големи помещения – дайте воля на въображението си

by Admin
~1 minute
Кухни по поръчка за големи помещения – дайте воля на въображението си

Обзавеждането на голямо помещение на пръв поглед би могло да изглежда като най-лесната задача – наличието на много пространство предполага липса на трудности по отношение на вместването в него на всички необходими мебели. Помислете обаче – твърде често не съумяваме максимално да оползотворим наличното пространство, тъй като избързваме с покупката на мебели без предварителен проект или план. Такъв е и случаят с повечето големи кухненски помещения – в бързината да приключим с обзавеждането се устремяваме към първия мебелен магазин и закупуваме модулна конструкция. Често обаче тя не съумява да удовлетвори вкуса ни, а стаята изглежда твърде празна и безвкусно обзаведена.


Ето защо е повече от добра идея да заложите на кухни по поръчка – създаването на предварителен проект безспорно ще ви помогне да включите в интериора на помещението всичко, от което бихте имали нужда в последствие. Преди реалното стартиране на изграждането на кухня по поръчка, дизайнерските студиа и екипи предоставят на своите клиенти макети – чрез тях лесно бихте могли да се ориентирате дали крайният резултат би ви удовлетворил. Лесно можете и да нанесете необходимите корекции, ако прецените, че нещо в предварителния дизайн не ви допада или не ви изглежда особено функционално.

Кухни по поръчка за големи помещения – някои безценни съвети и насоки

Голямата стая представлява изключително меродавна почва за създаване на кухни по поръчка – едва ли някой би могъл да устои на възможността от изграждането на кухнята на мечтите му. Не подценявайте обаче широката стая – често срещана грешка е недообмислянето на позиционирането на готовата мебел. Така рискувате да оставите твърде големи пространства незаети, което ще накара кухнята и цялостния й вид да изглеждат незавършени.

Освен обичайните шкафове от долен и горен ред с прилежащите към тях чекмеджета и етажерки, в кухни по поръчка бихте могли да заложите и на няколко допълнителни компонента, изградени от същите материали и издържани в същото цветово оформление. Такива са например островите – голямото кухненско помещение е изключително плодотворна почва за включването на именно такива допълнителни мебелировки. Островите са известни с красотата и функционалността си и изглеждат наистина добре в компанията на голяма П-образна кухня. Освен като допълнителен работен плот, могат да се използват и като място за хранене, ако не сте почитател на обзавеждането на помещението с традиционните трапезни маси и столове. Страниците на острова бихте могли да използвате за разполагането на шкафове и етажерки – така си осигурявате допълнително място за прибиране на вещи или позиционирането на красиви и скъпи на сърцето ви сувенири. Идеално място са и за подредба на бурканчета с подправки.

Вариантът за барплот също е сред най-предпочитаните при кухни по поръчка. Ако разполагате с едно цяло помещение за кухня, хол и трапезария например, то барплотът служи като чудесен разделителен елемент между кухнята и помещението за хранене. Кухни по поръчка могат да пресъздадат всякакви ваши идеи, идващи от въображението – възползвайте се от обзелото ви вдъхновение и създайте мебелите на мечтите си.