Какви спортове да пробвате още тази зима

by
2 minutes
Какви спортове да пробвате още тази зима

Независимо дали сте начинаещ в карането на ски или ветеран, има широка гама от спортове, които можете да опитате през зимата. Можете да намерите занимание, което ви харесва и което може да ви стопли, докато придобивате нов поглед върху природата.

Фигурно пързаляне

Независимо дали сте опитен кънки на лед или просто търсите начин да се упражнявате тази зима, кънки на лед са чудесен избор. Това е забавна дейност, която можете да правите с приятели, семейство или колеги, а също така е ефективна форма на упражнения, която може да изгори 500 калории за един час.

Не е необходимо да имате предишен опит в карането на кънки, за да го изпробвате и има много начини да започнете. На някои места има въвеждащи класове за хора от всички възрасти. Някои пързалки дори имат помощни средства, които ви помагат да се държите изправени.

Какви спортове да пробвате още тази зима - фигурно пързаляне

Скоростни ски

Независимо дали търсите нещо вълнуващо за правене през зимните месеци или начин да подобрите личния си рекорд, скоростните ски може да са за вас. Въпреки че спортът не е включен в Олимпийските игри, той е състезателен спорт, който се практикува по целия свят.

Като цяло в света има 30 писти, на които се провеждат състезания за скоростни ски. Те обикновено се провеждат в различни страни през цялата година. Те се провеждат на стръмни склонове на голяма надморска височина. Тези писти са проектирани така, че спортистът да може да ускори от 0-60 mph за по-малко от три секунди.

Катерене по лед

Независимо дали сте начинаещ или опитен професионалист, леденото катерене е чудесно занимание на открито през зимните месеци. Не само е забавно, но и много полезно. Красотата на замръзналата вода е трудна за пренебрегване и можете да достигнете до спиращи дъха гледни точки, докато сте на леда.

Ако искате да опитате ледено катерене тази зима, трябва да се уверите, че имате подходящото оборудване. Ще ви трябва раница с място за цялата ви екипировка, добър чифт ръкавици, устройство за осигуряване и няколко допълнителни слоя, когато ви стане студено.

Какви спортове да пробвате още тази зима - катерене

Колоездене на писта на закрито

През зимата колоезденето на писта на закрито може да бъде страхотна тренировка. Въпреки това може да бъде и опасно. За да имате безопасна и ефективна тренировка, трябва да имате правилното оборудване. Това включва вентилатор, вода и енергийни напитки. Ако ще правите по-продължителна тренировка, може да искате да опаковате няколко бързи хапки.

Най-хубавото при колоезденето на писта е, че можете да практикувате уменията си без риск да се нараните навън. Можете да използвате пистите, за да подобрите техническите си умения и това е забавна дейност, която можете да правите с група.

Ски училище

Ако пък никога не сте пробвали зимни спортове, никога не е късно да го направите. В случай, че сте абсолютно начинаещ, може да се запишете на ски училище. Тези занятия се провеждат индивидуално или в група и ще ви научат как правилно и безопасно да карате ски. Може да се доверите на Адвенчър Нет, които предлагат уроци с опитни инструктори на най-красивите ски писти в страната.