Как да се подготвя за лазерна епилация?

by
2 minutes
Как да се подготвя за лазерна епилация?

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация в близко бъдеще, може би се чудите как да се подготвите. В настоящата статия ви даваме няколко съвета как да се подготвите за процедурата.

Избягвайте излагане на слънце

Няколко седмици преди и след процедурите трябва да избягвате излагането на слънце. Ако ви се налага да го правите, използвайте качествени слънцезащитни продукти с висок фактор. Излагането на слънце преди лазерната епилация, ще накара кожата ви да потъмнее, което може да компрометира резултатите. Що се отнася до ситуацията след процедурите, слънцето може да навреди на чувствителната кожа.

Освен това, е необходимо да прекратите посещенията на солариум, ако посещавате такъв, както и да преустановите употребата на автобронзанти и продукти за тен, няколко седмици преди лазерната епилация.

Подготовка за лазерна епилация - излагане на слънце

Избягвайте кола маска

Кола маската е много популярен метод за обезкосмяване, който обаче трябва да прекратите известно време преди лазерната епилация. Тъй като кола маската оказва влияние на космения фоликул, е възможно косъмчетата да не са достатъчно израснали след нея, и да не се повлияят от лазерната епилация. Освен това, този метод за обезкосмяване може да раздразни кожата и да причини проблеми.

Избягвайте скубането

Когато имате час за лазерна епилация, трябва да избягвате всякакъв вид скубане на окосмяването в зоната, която ще третирате. Тези процедури ще разрушат космения фоликул и могат да направят лазерното лечение по-малко ефективно. Такива методи включват пинсети, епилатор или кола маска.

Подготовка за лазерна епилация - скубане

Избягвайте агресивна козметика

Много е важно да не използвате агресивни козметични продукти непосредствено преди лазерната епилация. Когато се подлагате на процедурата, кожата ви трябва да е в отличен вид, за да се предпазите от различни вреди по-нататък. Не използвайте скраб с едри частици, тъй като той може да нарани и раздразни кожата. Все пак, е добре да ексфолирате зоната, която ще се третира, но го направете с фин скраб с натурални съставки.

Бръснене на зоната преди процедурата

За много хора може да е странно, но е необходимо да обръснете зоната, която ще се третира предварително. Това е нужно, защото лазерният лъч действа директно на фоликула на косъма и е необходимо да го достигне безпроблемно. Оптималният вариант е да обръснете зоната около 24 часа преди самата процедура. Според специалистите, по този начин, лазерната епилация ще подейства най-добре. Освен това, кожата ви няма да е раздразнена от бръсненето.

Подготовка за лазерна епилация - бръснене

Задайте всичките си въпроси

Освен другата подготовка, е необходимо да сте спокойни преди процедурата. За да го постигнете, поговорете предварително с персонала на студиото и задайте всичките си въпроси. Те ще ви обяснят технологията, по която работи процедурата, както и ще ви дадат различни съвети. И не на последно място, не забравяйте да следвате препоръките за последваща грижа, за да осигурите на кожата си здраве и отличен вид.

Повече информация на satorilaser.bg