Как да разберете дали един парфюм е оригинален?

by Admin
~1 minute
Как да разберете дали един парфюм е оригинален?

Ако имате съмнения относно даден парфюм, не го пръскайте директно върху кожата си. Не знаете какви химикали се съдържат в него и дали те са безопасни за тялото ви. Можете да опитате флакон с тестер, за да определите дали ароматът е истински.

Автентичност на парфюма

Един от начините да различите кои са оригинални парфюми, е да разгледате опаковката му. Етикетът трябва да съдържа името на производителя и името на парфюма, а не на някоя друга компания. Ако печатът е неравномерен или ако името на марката е изписано неправилно, значи имате работа с фалшификат. Автентичните флакони ще имат баркодове в долната част на кутията, които ще ви помогнат да определите къде е произведен.

Когато купувате парфюм, най-добре е да го направите от универсален магазин. Персоналът ще може да разпознае фалшивите парфюми и ще ви предложи възстановяване на сумата, ако продуктът не е автентичен. Избягвайте малките пазари и уличните продавачи. Не забравяйте да огледате опаковката и шишенцето, преди да направите покупката.

Сложност на аромата

Един от начините да различите оригиналните от репликите, е да разгледате комплексността на аромата. Това се измерва с количеството етерични масла в даден парфюм. Той също така идентифицира ароматното семейство и нотките, които съставляват парфюма. Това са основните показатели за качествени парфюми.

В парфюмерията има няколко начина за извличане на ароматни масла. Някои от тези методи са мацерация и енфлорация. Мацерацията включва използването на затоплени мазнини за извличане на етерични масла от цветя. Друг начин е експресията, която е най-старият метод за извличане на цитрусови масла. При този процес кората на плода се пресова ръчно или механично, за да се освободи маслото. Останалите етерични масла се смесват от майстор парфюмерист. Много от тези смеси съдържат до осемстотин различни компонента и създаването им може да отнеме години.

Ухание

Има няколко признака, по които можете да усетите миризмат. Първият е ароматът. Фалшивият парфюм лесно се различава от оригиналния по аромата си през първите няколко минути. Тези фалшификати често се създават с помощта на връхните нотки. Освен това, те не се развливат добре върху кожата и не оставят интересна следа след себе си. Обърнете внимание и на етикета. Повечето оригинални аромати имат баркод или друга задължителна информация върху флакона. На него със сигурност ще се открие списък на основните съставки и алергени.

Цена

Цената на един парфюм варира в широки граници, но има няколко фактора, които са отговорни за колебанията. Първо, цените на суровините, използвани в парфюмите, могат да варират значително. Някои продукти се събират на ръка, докато други се отглеждат в по-промишлени условия. Други фактори, които влияят на цената, са сезонността и метеорологичните условия. Най-скъпата суровина, използвана в парфюмерията, е ирис падила. Допълнително, някои синтетични съставки също са много скъпи.

Второ, потребителите имат по-положително мнение за оригиналните парфюми в сравнение с фалшивите продукти. Това се потвърждава от факта, че повечето потребители смятат, че оригиналните парфюми имат по-голяма сила и трайност. 

Кутия

Когато купувате флакон с парфюм, трябва да можете да определите дали той е оригинален или фалшив. Истинските парфюми имат сериен номер и баркод. Фалшивите нямат такива. Можете също така да проверите опаковката. Уверете се, че тя е непокътната и ръбовете ѝ не са повредени при транспортирането. Кутията на парфюма не бива да има допълнително лепило или неравномерно опаковане.

Най-добре е да купувате оригинални парфюми от уебсайта на марката или от официален търговец на дребно. Ако купувате парфюма си онлайн, търсете сайтове, които предлагат изгодни оферти. Не се подхлъзвайте на големи нереални намаления или оферти.