Как да предпазим децата в колата

by
~1 minute
Как да предпазим децата в колата

Независимо дали имате ново превозно средство или шофирате от години, има много неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че децата ви са в безопасност в колата. Освен че можете да се уверите, че колата е безопасна за децата, можете също да научите децата си как да се държат в столчета за кола.

Задържане на деца на задната седалка

Децата са изложени на риск в колите поради много фактори. Например, децата не винаги са наясно с мерките за безопасност, които трябва да предприемат. Това е особено така, когато са по-малки. Родителите обаче могат да направят няколко неща, за да запазят децата си в безопасност в автомобила. 

Най-очевидният начин да предпазите децата в колата е да ги закопчаете и снабдите с подходящо столче за автомобил. Въпреки това е важно да научите децата си на безопасност. Всъщност няколко прости съвета могат да направят всичко различно.

За да започнете, използвайте детска седалка. Препоръчва се седалка с петточков колан, който се използва за фиксиране на седалката на място. Уверете се, че коланът е разположен на или над нивото на раменете на вашето дете.

Ако търсите да закупите такава, може да разгледате столчета за кола cybex

Въздушни възглавници от страната на пътника

Ако искате да защитите децата си, може да искате да инвестирате във въздушни възглавници за пътническата страна на колата. Те са вградени в автомобили и джипове, за да осигурят допълнителна защита при катастрофа.

При катастрофа, въздушните възглавници се надуват бързо, за да разпределят силата на удара върху тялото на пътника. Някои от най-модерните въздушни възглавници имат сензори, които ще им кажат кога да се задействат. Важно е да се отбележи, че въздушните възглавници не са мярка за безопасност за всички. Например силата, с която се надуват, е достатъчно висока, за да бъде опасна за бебета и малки деца.

В зависимост от типа превозно средство, което шофирате, можете да намерите въздушни възглавници отпред, отзад и отстрани на автомобила си. Повечето превозни средства са оборудвани с въздушни възглавници, но някои модели не.

Обучение на децата на подходящ етикет на превозното средство

Обучението на децата на подходящo поведение в превозното средство, може да бъде ценно житейско умение. Може да помогне за предпазване на децата от инциденти и наранявания по време на път. Трябва обаче да внимавате. Има редица неща, които трябва да вземете предвид, когато обучавате детето си по безопасност на пътя.

Преди да започнете да шофирате, уверете се, че детето ви е правилно обезопасено и закрепено на столчето. Това може да стане с помощта на столче за кола или колан. Някои автомобили имат функция за заключване.