Как да изберем употребяван смартфон

by Admin
~1 minute
Как да изберем употребяван смартфон

В днешни дни немалка част от хората прибягват като алтернатива към техниката втора ръка, независимо за какво става дума - смартфон, gsm апарат, таблет, смарт часовник и така нататък.

Добри ли са телефоните втора ръка?

Много от потребители  навярно си задават този въпрос, особено когато им се наложи по една или друга причина да потърсят услугите на различни специализирани сервизи или търговци. Това е изключително важно условие, което говори всъщност и за надеждността и качеството на съответния модел телефон и не само. В интернет пространството постоянно се появяват всевъзможни оферти за всякаква техника, в това число на телефони, за чието качество и надеждност няма как да бъдете сигурни. За да бъдете сигурни в избора си, най-добре е да се доверите на сервиз, който ще ви даде гаранция за качество, произход и външен вид.

Какъв дисплей за телефон да избера: LCD с IPS матрица

Изборът по отношение  на втора ръка телефон е следният: измежду трите предлагани най-големи марки модела телефони (Apple, Samsung и Nokia), апаратите на Apple се оказват доста предпочитани от потребителите. Това е заради факта, че този вид телефони, макар и втора употреба, превъзхождат по един или друг начин останалите два модела. На първо място, имайки предвид самия размер и тегло на употребяваните телефони Apple са изключително практични, заради тяхното тегло и размер и консумация на енергия, което е значително по-малко. Друг прюс е, че традиционно устройствата и джаджите с марка Apple по-рядко дефектират и със сигурност по-рядко ще ви се наложи да посещавате сервиз за GSM апарати. Това е така, освен ако не счупите по невнимание своя дисплей и се наложи да потърсите услугата смяна на дисплей на Apple.

Като недостатък може би до известна степен се смята по-високата цена на телефоните Apple в сравнение с другите два модела. Като вариант можете естествено да се спрете и на друга марка телефони втора ръка. Те от своя страна разбира се имат и своите предимства, но в последните години например като че ли липсват по-сериозни въведения, усъвършенствания чисто откъм техническа гледна точка.

Може да се получи така, че новите телефони не са чак толкова издръжливи и надеждни в сравнение  с по-старите такива. Това може да се счита като резултат от намалените производствени разходи чисто по създаването на дадената техника, с цел тя да стане по-достъпна за потребителите. Например по-новите телефони втора ръка са най-добрата алтернатива, тъй като цената на моделите употребявани телефони се значително по-евтини от тази на чисто новите смартфони.

Вътрешна памет - 64, 128 и 256 GB RAM

Повечето потребители се изкушават да си купят телефон втора употреба с повече вградена памет и това е напълно разбираемо. Повече пространство означава повече снимки и спомени, повече инсталирани приложения или игри, повече музика и т.н. Но при избора на употребяван смартфон не това трябва да е водещото. Допълнителна памет може да се добави и впоследствие, благодарение на новите компактни sd карти. Също така винаги може да съхранявате по-старите си снимки на външен облак като PCloud, Google Drive, DropBox и т.н.

Нашият съвет е да се съсредоточите върху външното състояние на телефона, качеството на батерията и другите важни характеристики като процесор, оперативна памет и камера.

Желаем ви успех при избора на качествен телефон втора ръка.