Как да изберем най-подходящия таблет

by Admin
~1 minute
Как да изберем най-подходящия таблет

Как да изберем таблет, който да е достатъчно добър и да не струва скъпо

Повечето от вас отдавна са разбрали, че цената не винаги е равна на качеството. Достатъчно е да потърсите в мрежата "таблети цена" и напълно ще се уверите в това твърдение.

Понякога се случва така, че техниката да е скъпа, а на практика не ви осигурява най-добрите възможности. Нека видим някои съвети и трикове от експертите, които ще ви ориентират как да откриете таблет с добро качество и сносна цена.

Първо, ще отделим малко време на характеристиките, за които трябва да се следи по-внимателно.

Разбира се, модерните устройства притежават огромен брой различни характеристики.

Таблет за електронни книги

Моделите, за които става въпрос са конкуренти донякъде на всеизвестния Kindle. Ако ще четете предимно книги на таблета, не е задължително моделът да е последен и зареден с всички възможни екстри – другите ще ви свършат отлична работа, а същевременно няма и да се охарчите много. Достатъчно е само устройството да разполага с добра матрица с голям ъгъл на видимост. За тази цел потърсете мобилна джаджа с IPS екран. Тези екрани са оптимизирани за максимално добро предаване на цветовете и няма да изкривяват цветовете. Ако ще четете по-продължително или таблета е за деца, се насочете към модели с екран, който отговаря на тези 2 важни условия:

  1. Дисплея да бъде flickr free, което предотвратява трептенето и умората на очите.
  2. Да има хардуерна или софтуерна опция за намаляване на синята светлина.

Избор на таблет за гледане на филми

Горе-долу същите неща важат и при избор на модел за гледане на филми, клипове и слушане на музика. Дори се оказва, че ако възнамерявате да ползвате таблета единствено като плейър, по-старите модели дори са по-подходящи, а и цената им ще ви допадне. Разбира се не се надявайте да гледате филми с качество 4k на евтин таблет. Ако инвестирате по-голяма сума в покупка на нов и съвременен модел като Lenovo Yoga Book, Apple IPAD, Samsung Galaxy Tab, HUAWEI MEDIAPAD, Fire HD 10, Lenovo YOGA Tab 3 или дори по-неизвестния CHUWI Hi10 Pro то може да се надявате на качествена картина, без насичане и загубени кадри. 4K филмите и игрите са най-натоварващите приложения за всяко мобилно устройство, било таблет или смартфон. Ако търсите с подобни параметри, може да погледнете тук https://www.mobilepoint.bg/tableti

Таблет за работа с различни приложения и програми

Но ако мислите да работите с приложения и програми, както и с графични файлове и интернет, ще е необходимо да се ориентирате към моделите с по-големи екрани. Не е наложително да купувате единствено най-новите устройства, но не може да заложите и на остарелите модели. Желателно е в такъв случая мобилното устройство да разполага с повече RAM памет и по-мощен процесор, за да може плавно да превключвате между приложенията и бързо да отваряте по-големи файлове.

Таблет за игри

Таблетите за игри обикновено са по-скъпи. Ето защо, направо бихме могли да изключим повечето такива модели като опция – няма как да получите добър таблет за игри на ниска цена. Препоръката тук е  да огледате за устройства с голям екран и прилично количество памет. За игрите най-важно е процесорът и видео контролерът, който обработва е рендира 3D сцените. Ако търсите качествен и безкомпромисен таблет за игри, най-добре се обърнете към специалистите от магазините за мобилни устройства или онлайн сайтовете за мобилни джаджи, като смартфони, таблети, протектори и други.

Така че, следвайки горните съвети, предполагаме, че вече сте напълно готови да се впуснете в разглеждане и отсяване на различни модели, в търсене на най-добрите таблети за вас и най-достъпна цена.