Как да изберем бебешки обувки за прохождане

by Admin
~1 minute
Как да изберем бебешки обувки за прохождане

Прохождането е важно събитие в живота на родителите и детето. Първата стъпка буквално е първа стъпка в самостоятелния живот – преносно. Детето вече не е толкова зависимо от родителите си и може да изследва света посредством своя ход и собствени усилия. Ето защо родителите държат да дадат на децата си удобни обувки, с които да превземат света, без да се притесняват.

Важна информация е, че изискването към обувките преди детето да проходи – когато прави върви опити да се изправя и да се придържа; и когато реално ходи са различни. Ходенето бос по равна повърхност не само, че не е полезно, но е и вредно. В първите години стъпалото е плоско и между третата и четвъртата година започна да се оформя свода, ето защо причината не търсим тук. Причината е, че глезенът и стъпалото са крехки и нестабилно, крачетата са склонни да се извиват навън и с това застрашават детето от травма и падане.

Когато детето започне да прави опити да се изправя, да седи, докато се придържа за мебели или докато го държите вие за двете ръчички – изберете обувка с мека подметка. Дори и вкъщи, то трябва да бъде с нея.

Прохождайки абсолютно самостоятелно, малчуганът вече се нуждае от друг тип обувка. Тя трябва да бъде с по-твърда подметка и най-важното с твърд форд. Фордът е задната част на обувката, която придържа глезена. Твърдата подметка е с цел удобство на детето, да може да ходи по всякакви повърхности и да се чувства комфортно. Фордът е с цел защита и поддържане на правилна позиция на крака. Благодарение на него, той не се извива, с което да застрашава детето и спомага за по-увереното ходене.

Специалисти в областта на ортопедията препоръчват първите обувки да бъдат консултирани и показани на тях, за да дадат своето одобрение и да се избегнат последици. Голяма част от тях смятат, че марката и цената на обувките нямат значение, стига да са спазени гореописаните изисквания – твърда подметка и твърд форд.

За удобство на родителя, най-добър избор са обувки с ципче отстрани. Лесно се обуват и събуват, а това е от съществено значение, тъй като детето не съдейства при двете, а и не може само да се обува.

Източник: https://bebuvki.com/bebeshki-obuvki-za-prohozhdane/