Изборът на спално бельо

by Admin
~1 minute

Всеки знае тази статистика, според която малко повече от 30% от живота си прекарваме в сън. И за да се чувстваме комфортно и това време да ни доставя удоволствие трябва да се погрижим в спалнята обстановката да е приятна. В този случай от най-голямо значение е изборът на матрак а след това, този на спално бельо – неговото качество, текстура и цвят.

Спалнята пресъздава атмосферата на магически места, незасегнато от суетата и движението, от тревогите на деня, които по никакъв начин не са обхванали помещението където спим. Ето затова е важно, най-после да се разбере, че спалното бельо – независимо дали спалнята е двойна или единична – трябва да забавя ритъма, трябва да внушава спокойствие и да ни приканва към природата на съня. Но как да стане това, когато има толкова много предложения на пазара – фирмени магазини, които се гордеят със своята продукция; моловете със своите примамливи оферти и онлайн магазини с изключително богат асортимент.

Изборът първоначално започва с намирането на продукт с подходящите размери. Преди да отидете на пазар определете размерите на вашите матраци, одеяла и възглавници така няма опасност да сгрешите в избора си и ще намерите точно каквото ви е необходимо. Големите производители на спално бельо, още на опаковката посочват неговите размери, както и съдържанието на комплекта. За това внимателно огледайте от всеки възможен ъгъл и преценете дали съвпада с тези на вашия матрак, юрган и възглавници. Ако такава информация няма – за размера на бельото ще ви осведоми продавача, но по-добре се откажете от такава покупка.

Важен критерий при избора са разцветката и дизайна на спалното бельо

В сегашният модерен свят се предлагат многобройни варианти като цветове и модели. За това се ориентирайте в избора си на първо място, според дизайна на вашата спалня след това според собствените ви предпочитания и настроение. Имайте предвид, че цветовете на завивките и чаршафите не трябва да бъдат прекалено шарени и пъстри. Овалните форми и фигури с пастелни цветове са за предпочитане.

Ако избирайте спално бельо за дете, просто подберете такова с любимите му приказни или анимирани герои или го оставете то да посочи, кой комплект му харесва най-много ако има повече от един вариант. Няма красиво или грозно бельо всичко е въпрос на вкус. Някои харесват червени макове, други горски пейзаж, трети абстрактен принт.

Ако избирате разноцветно спално бельо, то отдайте предпочитанията си на такова с различни по цвят нишки. То е еднакво ярко и от двете страни и никога не избелява. Ако спалното бельо е правено по метода на отпечатването то се вижда, ясно коя е лицевата страна и след време губи цвета си.

Материалът, от който е ушито спалното бельо, също е много важен. Ориентирайте се според вашите желание и според здравето ви. Много хора не понасят синтетиката и изкуствените материали. Ето защо, ако не сте поддръжник на изкуствените материи, не се колебайте да изберете естествени материали като коприна, лен или памук.