Как да внесем ред във вечно разхвърляната детска стая

by Admin
~1 minute
Как да внесем ред във вечно разхвърляната детска стая

Сред най-безценните и незаменими приятели в детството са играчките, които стават все по-интересни и полезни за малките, но носят и някои проблеми със себе си
От първия ден на раждането на детето ние мислим не само как да осигурим вещите от първа необходимост за неговите нужди, но и с какво да го зарадваме. В детските очи искрите от щастие са наистина запленяващи и родителите правят всичко възможно да преживеят заедно тези красиви емоции.

А кои са най-верните приятели и помощници на малките? Да, несъмнено играчките имат основна роля за началните форми на общуване, за координацията, развитието на уменията и фината моторика. Днес дизайнерите предлагат множество възможности в това отношение – играчки от дърво, музикални инструменти, кукли, конструктори, креативни и настолни игри.

Неограниченият избор често ни изправя пред един битов проблем, а именно – детската стая е вечно разхвърлена и редът се оказва невъзможен.

Ето какви стъпки да предприемете, за да постигнете добри резултати, включвайки и децата в задачата с елиминирането на хаоса:

1. Лечебница за играчки

За да стимулирате въображението им, може да изберете един кашон и да го предоставите за оцветяване и декорация.

След това неговата функция ще бъде като лечебница за играчките, които имат нужда от поправка. Плюшените мечета трябва да бъдат закърпени, а гумите на количките поставени отново, след като са паднали. Целта е всички части да бъдат прибрани на едно място и след това да определите ден, в който да ги ремонтирате.

С някои ще трябва да се разделите, защото не подлежат на корекция, а и могат да бъдат опасни за децата.

2. Сортиране в малки кошове

Мнозина предпочитат големите кошове, тъй като така по-бързо успяват да съберат разпилените по земята играчки. По-удачно е обаче различните типове игри да бъдат сортирани и разпределени в малки кутии.

Така няма да се налага целият кош да бъде изсипан, когато детето търси някоя част, нито да губи време в ровене и да изисква от вас да му съдействате. Впоследствие ще бъде улеснено и при прибирането само на това, което е извадило да играе.

3. Подаряването е добър пример

Децата не обичат да се разделят с любимите си играчки, дори когато те вече са развалени. Ако от рано ги приучим да подаряват част от тях, те ще усвоят един безценен урок, а и ще се лишат от някои играчки, за които рядко се сещат обикновено.

Така или иначе винаги настъпват нови поводи, в които те ще получават изненади и съдържанието на колекцията им ще продължи да се обогатява. Чудесно би било да се възползвате от шанса да дарявате заедно поне около предстоящите коледни празници.

А ако търсите играчки за подаръци за своето и за детето на близки приятели, разгледайте сайта Guga.bg.