Как да изберем фурна за вграждане втора употреба

by Admin
~1 minute
Как да изберем фурна за вграждане втора употреба

Изборът на бяла техника втора употреба може да бъде рентабилен начин да обновите кухнята си, но е важно да сте наясно с някои ключови фактори, преди да направите покупка.

Съвети за избор на вградена фурна втора ръка

Ето няколко съвета за избор на фурна за вграждане втора употреба:

Размер: Не забравяйте да измерите пространството, където планирате да инсталирате фурната, за да сте сигурни, че избраният от вас електроуред ще пасне правилно. Проверете размерите на фурната преди покупка и се уверете, че изрезът във вашия шкаф съответства на размера на фурната.

Тип: Има няколко вида фурни за вграждане, включително конвенционални, вентилаторни и мултифункционални фурни. Конвенционалните фурни имат нагревателен елемент в горната и долната част на фурната, докато фурните с вентилатор имат вентилатор, който циркулира горещия въздух във фурната. Мултифункционалните фурни предлагат набор от опции за готвене, включително готвене с помощта на вентилатор, грил и печене. Помислете кой тип фурна ще отговаря най-добре на вашите готварски нужди. Може би тук най-добър съвет ще получите от жена си.

Енергийна ефективност: Потърсете фурна, която е енергийно ефективна, за да спестите от сметката си за електричество. Проверете енергийния рейтинг на фурната, за да определите колко е ефективна.

Марка и модел: Проучете марката и модела на избраната от вас фурна 2ра ръка, която обмисляте, за да сте сигурни, че е надеждна и има добра репутация за производителност. Потърсете отзиви и оценки от други купувачи, за да получите представа за надеждността на уреда.

Състояние: Проверете фурната старателно преди закупуване, за да се уверите, че е в добро състояние. Проверете за признаци на повреда или износване, като драскотини, вдлъбнатини или липсващи части. Попитайте продавача за възрастта на фурната и дали е редовно обслужвана.

Аксесоари и функции: Щом сте се спряли на употребявана бяла техника е изключително важно да проверете дали фурната се доставя с всички необходими аксесоари, като тави за печене или решетки. Обмислете всички допълнителни функции, които може да са важни за вас, като самопочистване или цифрови контроли. Помолете продавача или магазина за бяла техника втора ръка за детайлна информация и повече снимки, за да прецените външното състояние на уреда

Цена: И накрая, сравнете цената на фурната втора употреба с тази на нова фурна, за да сте сигурни, че получавате добра сделка. Вземете предвид всички допълнителни разходи, като такси за монтаж или доставка. За да бъде сделката рентабилна е желателно цената на втора ръка да бъде около 50-70% от сумата за нова. Казвам около, защото има различни фактори, които могат да променят това съотношение като: остатъчна гаранция, външно и техническо състояние, спешност на продажбата или покупката, марка и модел на самия уред. Ако с партньора си вече сте обмислили покупка на употребяван кухненски уред, то тук може да разгледате много оферти за фурни за вграждане втора ръка

Какви са предимствата при покупка на фурната за вграждане втора употреба

Ако вече сте решили да отделите бюджет за фурна за вграждане втора употреба, ето някои потенциални предимства от такава покупка:

Рентабилност: Едно от най-значимите предимства на закупуването на фурна за вграждане втора употреба е спестяването на средства. Фурните втора употреба са по-евтини от чисто новите и може да успеете да намерите качествена фурна на значително по-ниска цена.

Добро съотношение цена-качество: Ако закупите употребявана фурна за вграждане, която е била добре поддържана, това може да бъде добро съотношение цена-качество. Можете да получите висококачествена фурна на малка част от цената на нова.

Наличие на модели от висок клас: Закупуването на вградена фурна втора ръка може да бъде добър начин за достъп до модели от висок клас, които може да са твърде скъпи за семейния ви бюджет. Това може да ви позволи да получите фурна от най-висок клас на по-достъпна цена.

Незабавна наличност: При закупуване на чисто нова фурна за вграждане може да се наложи да изчакате да бъде изпратена и монтирана. С фурна 2-ра употреба често можете да получите незабавна наличност и да започнете да използвате фурната веднага.

Екологичност: Закупуването на фурна за вграждане втора ръка може да бъде екологичен избор. Чрез закупуването на използван уред вие помагате за намаляване на количеството отпадъци, които се озовават на сметищата.

Важно е да се отбележи, че има и потенциални рискове, свързани със закупуването на домакински уреди втора употреба, като например възможността за закупуване на дефектен или опасен уред. От съществено значение е внимателно да проверите и тествате фурната, преди да я купите, и да я купите от реномиран продавач.