Cooler Master Notepal – охлаждащи подложки за лаптопи

by Admin
~1 minute
Cooler Master Notepal – охлаждащи подложки за лаптопи

Cooler Master е познато име, когато става въпрос за охлаждане на по-мощните лаптопи от висок клас особено през летните дни. Компанията е доказан лидер и иновативен пионер в охлаждането, както на лаптопи така и на домашни и професионални десктоп компютри. Почти няма потребител, който да не е ползвал или виждал техните охладители в действие, било за ноутбук или компютър, че дори и за сървър.

Продуктовия профил на Cooler Master е доста широк. Като се почне от термо пасти за нанасяне върху охладители и процесори, преминете през стандартните въздушни охлаждания за десктоп процесори /AMD и Intel/, до охлаждащи подложки за лаптоп и стигнете до най-ефективните водни охлаждания за екстремно натоварени компютри с овърклокнати процесори.

В настоящата статия ще обърнем специално внимание на новите попълнения охлаждащи подложки, съвместими с всеки нов лаптоп на пазара. Естествено серията охлаждащи падове вършат чудесна работа включително и за сваляне температурата на мобилни лаптопи втора ръка.
Последната серия охлаждащи подложки на Cooler Master се появи през недалечната 2013-та година и носи името Notepal. Почти едновременно излязоха на пазара няколко модела. Ще обърнем специално внимание само на три от тях – X1, X2 и Ergostand. Поради факта, че техно-ергономичните показатели са приблизително едни и същи, сме избрали продуктите по външен вид.

Cooler Master X1 има хиксообразна форма, като това не е съвпадение, защото всички продукти от серията X притежават подобна форма, но за това след малко. X1 има два режима на работа – тих и активен. При активния режим 12 милиметровия вентилатор работи комбинирано с допълнителна вентилация. Благодарение на специалната изработка и най-вече поддържащите крачета и оребрената повърхност, приплъзването на лаптопа върху подложката е невъзможно. Това позволява изправянето на подложката до доста високи ъгли.

Cooler Master X2 е другата охлаждаща подложка за лаптопи, която е предназначена за машини от 15.6 до 17 инча. Естествено няма да имате никакъв проблем и с по-малък размер ноутбук, например някой 13 или 14 инчов лаптоп. Вентилаторът е малко по-голям – 14 милиметра и може да контролирате скоростта му. Мрежата по повърхността на подложката има и допълнителна функция – да спомага за разпределението на потока въздух, създаван от вентилатора.

Последния представител Cooler Master ErgoStand III е най-новия продукт от колекцията на Cooler Master. Има точно 5 фиксирани позиции на задържане на лаптопа върху него. Тук също имаме 14 милиметров тих вентилатор и контрол за скоростта на въртене. Има и USB HUB за свързване на няколко аксесоара, както и удобни дръжки.

Производителят Cooler Master твърди, че употребата на Notepal, може да намали излъчваната температура до два пъти, а с това да увеличи производителността на лаптопа, времето за работа на батерията и като цяло живота на устройството ви. Охлаждащите подложки са особено подходящи за станалите напоследък популярни сред професионалистите висок клас лаптопи втора употреба. Последните се характеризират с наистина сериозни хардуерни параметри и от гледна точка на удължаване техния жизнен цикъл е желателно да бъдат поддържани в нормални температурни граници. От термо подложки за охлаждане имат нужда най-вече употребяваните лаптопи от сериите на Hewlett Packard, в които има вградени видео контролери на Nvidia от семейството на GeForce 8400M GS и 8600M GS, но същото важи и в пълна сила за всички ноутбуци с мощни дискретни видео карти.

А на кой от всичките Notepal ще се спрете, това ще определят вашите нужди.
Цена: 9
Дизайн: 10
Качество на охлаждане: 10
Обща оценка: 9,7 от 10

Нашият коментар: Охлаждащите подложки ще намалят значително загряването на вашият лаптоп, като той доказано ще работи по-добре! Препоръчваме ги за работа от дома или в офиса и най-вече през летните горещи дни.

Автор на статията Интерсервиз-20 – бутик за употребявани лаптопи и компютри